Kwiat.
Łagodzący. Dla wrażliwej i/lub podrażnionej skóry. Przeciwtrądzikowy. Wspomagający odbudowę naskórka. Działa rozjaśniająco i ożywczo na włosy.
Europa (Bałkany), Afryka Północna i Azja Zachodnia.
Moczopędny. Wspomagający trawienie. Środek zmniejszający przekrwienie oczu.
Jego olejek eteryczny jest wykorzystywany przez wiele gałęzi przemysłu kosmetycznego i perfumeryjnego ze względu na jego aromat i właściwości zmiękczające.
Zaloguj się do konta Provital
Uzyskaj dostęp do pełnej dokumentacji technicznej i nauki stojącej za każdym składnikiem
Nie masz jeszcze konta?
Poproś o dostęp profesjonalny